Luxury of freedom

Čas je za novo BB Art colony izkušnjo v BIG BERRY Kolpa River Resortu

Letos bo BIG BERRY že drugo leto zapored v naravo prenesel odlično ulično umetnost. Kot veliko drugih turističnih središč v Sloveniji in na Hrvaškem, se v aprilu odpira tudi BIG BERRY Kolpa. Ampak, odpira se z velikim pokom! Slovenski, srbski in hrvaški umetniki bodo namreč kar dva tedna ustvarjali ulico polno umetnosti in tako vdahnili življenje inkonskim BIG BERRY hiškam.

Eden najbolj zanimivih, barvitih in odlično sprejetih BIG BERRY projektov je zagotovo BB Art Colony - aprila 2018 je namreč prvič osem mednarodnih umetnikov iz Slovenije, Španije in Hrvaške ustvarilo skupno 143 m2 umetniških muralov in uspešno preneslo ulično umetnost v neokrnjeno naravo ob reki Kolpi in v BIG BERRY Wies, Avstrija. Ta umetniška dela so hitro postala del BIG BERRY identitete.

Po lanski, prvi, preobrazbi so BB hiške ob reki Kolpi sedaj že pripravljene, da ugotovijo, kakšne obleke so za njih pripravili letošnji umetniki. V veliko čast nam namreč je, da bomo prav kmalu pozdravili 9 novih umetnikov iz Hrvaške, Srbije in Slovenije. Anja Polh, Dejan Kralj, Marko Rop, Meta Wraber, Monika Lang, Nastja Mezek, Taja Sever - kukamkuro, Tea Jurišić - Kvarske ilustracije in Teja Ideja - Teja Klec so umetniki, ki bodo v letošnji sezoni pokazali pravo naravo BIG BERRY-ja - čarobno, sanjsko deželo, polno ljubezni, razkošja svobode, hedonizma in čudežnih bitij.

Ob Kolpi bodo ustvarili novo umetniško ulico. Celoten ustvarjalni proces bo odprt za javnost od 5. do 19. aprila, zato pridite, poglejte in uživajte v prelepi Beli Krajni. Če pa slučajno ne uspete, bodo ta edinstvena umetniška dela ostala pri nas skozi celo sezono.

Če se sprašujete, kaj se je zgodilo z lanskoletnimi murali - ne skrbite, 143 m2 umetniških del, za katere so odgovorni Maja Biondić, Ninja Tiger, Pekmezmed - Ines Milčić, ojoMAGico - Jadranka Lacković, Cristina Ramirez Bueno, Tifanirubi - Sanja Stojković, Rina Barbarić, Nina Urh in Maja Biondič že živi svoja nova življenja - od turnej po različnih konferencah in dogodkih, do življenja v različnih letoviščih BIG BERRY, do priprave na razkazovanje svoje lepote v muzejih...

Vendar, rečeno samo tako, med nami... Čeprav so se BB hiške težko ločile od svojih prvih poslikav, sedaj izgleda, da so že čisto navdušene, da spoznajo svoje nove umetnike, zgodbe za slikami in vsa čarobna bitja, ki bodo z njimi delila vse čudovite izkušnje, pozdravljala ljudi iz vsega sveta, videla nove ljubezni, otroške nasmehe, radovedne živali, mirne večere in spremembe sezon.

Verjamemo, da že komaj čakate, da boste slišali še več o njih! Začnimo.

Nova preobrazba in BB Art Colony 2019 se lahko sedaj uradno začneta!

Prevod vsebine

Book
< Back