Luxury of freedom

BIG BERRY projekti

BB Art Colony

BIG BERRY spodbuja svobodo umetnosti in oblikovanja tako, da odpira svoj resort za umetnike, ki pridejo, sodelujejo z okoljem in ustvarjajo! V dveh letih je BIG BERRY zbral 16 mednarodnih umetnikov, ki so sodelovali v tem projektu.

ART COLONY 2018

 

Projekt BIG BERRY Art Colony se je prvič izvajal aprila 2018 v BB Luxury Lifestyle Resort-u, ko je gostil ulične umetnike in muraliste, ki so bili povabljeni k ustvarjanju poslikav, navdihnjenih z BIG BERRY filozofijo in osupljivo slovensko naravo, podkrepljeno s posebnimi smernicami blagovne znamke.

Projekt je bil razvit z namenom, da bi pokazal pomen mednarodnega sodelovanja in vlaganja v projekte, povezane z umetnostjo in kulturo, s čimer je podpiral razvoj kulturne in umetniške scene, obenem pa poudaril pomen medsektorskega sodelovanja.

V letu 2018 se je v tem projektu zbralo 7 umetnikov iz Slovenije, Hrvaške in Španije, ki so ustvarili svoje umetnine, ki jih je navdihnil »Luxury of Freedom« občutek v naravi, fraza, ki predstavlja slogan edinstvenega in pristnega BB resorta, odprtega leta 2016. Poleg poslikav, narejenih v BIG BERRY resortu, smo leta 2018 ustvarili eno poslikavo tudi v BIG BERRY franšizi - Wies, Avstrija.

V 9 dneh je 7 umetnikov na stranskih stenah hišk izdelalo 10 poslikav v skupni velikosti 13 m2.

 

ART COLONY 2019

 

V drugi izvedbi projekta Art colony, ki je potekal aprila 2019, je BIG BERRY izbral 9 mednarodnih umetnikov (iz Slovenije, Hrvaške in Srbije), ki so vizualno interpretirali zgodbo BIG BERRY - od njene idilične Bele krajine, preko BIG BERRY načel do BIG BERRY projektov. V letu 2019 so na stropu sprejemne terase ustvarili tudi veliko stensko poslikavo v velikosti 100 m2.

V letu 2019 so umetniki ustvarili skupno 373 m2 poslikanih površin in resort spremenili v pravo zunanjo, ulično galerijo.

Oktobra 2019 se je BIG BERRY uspešno predstavil na razstavi v Muzeju sodobne umetnosti (MSU) v Zagrebu z Luxury of Freedom poslikavo slovenske umetnice Nine Urh in predstavil delo, narejeno v projektu BB Art Colony.

 

Book
< Back