Luxury of freedom

Zgodbe

Jesen je sezona polna aktivnosti

 

Poletna sezona se počasi zaključuje, vendar to ne pomeni, da se zabava in užitki tu ustavijo.

Jesen je neverjetna sezona, ki ponuja celo vrsto dejavnosti. September in oktober sta meseca tople barve, sončnih dni in hladnih noči nad kresom. To je tudi čas manjše gneče, več miru in številnih priložnosti za odkrivanje krajev z zabavnimi aktivnostmi.

V primeru, da vam je zmanjkalo navdiha, vam prinašamo top 5 seznamov idej, kaj početi v Beli krajini septembra in oktobra.

1. Organizirajte team building

Jesen je pravi čas za organizacijo manjšega team building druženja. Tik pred polnim zagonom nove delovne sezone zberite svojo ekipo in skupaj čim bolje izkoristite svoj čas in super vreme na odprtem.

2. Pojdite na trgatev grozdja                                                                                                  September je sezona trganja grozdja! Bela krajina je vinska regija z neskončnimi vinogradi in zrelim grozdjem, ki čaka na obiranje. Kultura te dejavnosti je druženje ob dobri hrani in vinu. Takrat lahko spoznate lokalno prebivalstvo in se naučite nekaj o življenjskem slogu te regije.

3. Kolesarjenje in pohodništvo

Bela krajina je polna pohodniških in kolesarskih poti, ki čakajo na odkritje. Pisani listi bodo dali poseben pečat tej izkušnji. Več informacij o pohidniških ali kolesarskih poti si lahko ogledati na https://www.belakrajina.si/ 

4. Nabiranje gob

Slovenija je ena najbolj zelenih držav v Evropi in ima veliko gozdnih poti, ki so v jesenskem obdobju polne gob. Ta dejavnost je lahko prava pustolovščina, vendar se morate najprej poučiti o gobah ali imeti med to odpravo vsaj enega strokovnjaka.

5. Raziščite Belo krajino s kanuji                                                                                            Skozi Belo krajino teče najtoplejša in ena najčistejših rek v Sloveniji, lepa in mirna reka Kolpa, ki ponuja veliko možnosti in čudes za raziskovanje. Najboljši način za raziskovanje njenih potokov je s kanuji ali SUP desko medtem ko uživate v osupljivem pogledu na naravno okolico in zelenje.

Book
< Back