Luxury of freedom

BIG BERRY PEOPLE

11. BB CHEF - neverjetni Erich Glavica

 

11. BIG BERRY CHEF Erich Glavica je iz Hrvaške in ima že 25 let izkušenj. Mojster je obiskal BIG BERRY 15. julija 2017 in goste navdušil s svojim talentom.

 

Kariera Ericha Glavice

Erich Glavica se je šolal v Avstriji in bil že od 16. leta del gastronomskega sveta. Zaradi svoje vsestranskosti je sodeloval z mnogimi uveljavljenimi hoteli in znanimi ljudmi, kot so Niki Lauda in Alojz Mock, ter številnimi blagovnih znamk po vsem svetu. Trenutno je Erich izvršni kuhar za Chef Ltd, Hrvaška. Je pa tudi lastnik agencije za najem kuharjev in ima pod svojih okriljem veliko priznanih kuharjev, ki delajo po vsej Evropi.

Erich je že osvojil številna kulinarična priznanja in zlate medalje, med njimi Crystal Ladle za najboljšega kuharja, ki mu ga je podelila Hrvaška kulinarična zveza. Erich trenutno sodeluje na kulinaričnih tekmovanjih kot priznan sodnik WACS in je mentor skupine mladih kuharjev. Je delaven, motiviran in navdušen gospod, ki ima resnično strast do hrane.

 

Erich Glavica kuha lokalno

Ko je obiskal BIG BERRY, je Erich Glavica kuhal z lokalnimi sestavinami naših partnerjev (zlasti s produkti iz Ekološka Kmetija Župnca).

Solata s hladno lečo in lubenico na žaru je bila predjed, gurmansko gnezdo in napolnjena svinjska plečka z bučnim pirejem in paradižnikom na žaru so bili glavna jed, okusnimi pesini browniji s popopranimi jagodami in sorbetom iz rose vina pa za sladico. Vse jedi so bile servirane na elegantnih krožnikih družbe Duke Group, spremljali pa so jih okusno vino Malnarič in pivo Vizir v čudovitih FashionTV kozarcih.

Ne pozabite klikniti na ime jedi za recept!

 

Izkušnja Ericha Glavice v BIG BERRY Kolpa River Resortu

15. julija 2017 je Erich obiskal lokalne BB partnerje. Imel je priložnost, da poskusi naravno domačo čokolado Berryshko in celo opazuje proces izdelave čokolade. Sledil je okusen obrok v razkošnem Bistroju Marof, kjer se je srečal z drugim kuharskim mojstrom - Blažem Žvabom.

16. julija je Erich pripravil tri okusne jedi z naravnimi izdelki lokalnih partnerjev za okoli 40 gostov v BIG BERRY Kolpa River Resortu. 

S tem je imel Erich priložnost za srečanje z drugimi BB partnerji, ki so bili prisotni na večerji: Dušana, ki je znan po izdelavi naravnega masla Zlati Ghee; Mojci, ki Slovenijo osrečuje s svojo belokrajinsko pogačo in pecivom, ter družino Pavlovič, ki imajo veliko kmetijo na kateri proizvajajo sadje, zelenjavo, marmelado in jagodno vino. Po čudoviti večerji je sledila pokušina okusnih lokalnih penečih vin Semiška Penina v bazenu reke Kolpe. Mnogi se nismo mogli upreti tako mirni in očarljivi reki Kolpi, ter penino preizkusili kar v zanesljivih in udobnih BB kanujih proizvajalca ROTO.

17. julija je Erich skupaj z BB ekipo obiskal Domačijo Kuzma, kjer so se gostje sprehodili skozi zgodovino mletja moke in poskusili neverjetno (močno) slovensko tradicionalno pijačo – rakijo.

Za kuharsko igro pa je, kot po navadi, kuhar s pokušino mogel uganiti tri BIG BERRY partnerje. Specifičen okus LeGhee čokoladnega namaza je vsekakor pomagal, da ga je takoj pravilno ugotovil. Vizir Magic Chestnut pivo, v katerem je Erich očitno užival, je tudi uganil. Zadnje – še dodatno pekoče rakije s čilijem, ki so jo izdelali v Domačiji Kuzma, pa Erich ni mogel uganiti.

Gostje so dan zaključili z odlično večerjo svežih postrvi pri drugem BB partnerju – Izletniški Kmetiji Zupančič – slovenski kmetiji, znana po svoji domači hrani, Lamutovem soku in vinu. Rihard, ki je tudi že bil BB Chef, je goste zabaval tudi s čudovitimi melodijami iz kitare.

 

"BIG BERRY je res čudovit kraj s prijetnimi ljudmi" - s svetlim in toplim nasmehom, ki nikoli ne izgine iz njegovega obraza, bo Erich Glavica vedno dobrodošel v BIG BERRY Kolpa River Resortu.