Luxury of freedom

BIG BERRY PEOPLE

6. BB CHEF - Rihard Zupančič, sveže ulovljena postrv in vikend ob Kolpi

 

Polenta in ribe sta precej bolj okusni, ko sta pripravljeni v naravi in ​​v veselem okolju in prav to se je zgodilo 5. junija 2017, ko je BIG BERRY gostil 6. BB Chefa - Riharda Zupančiča iz Izletniške Kmetije Zupančič.

 

O Rihardu Zupančiču in njegovi izletniški kmetiji

Rihard Zupančič, 6. BB Chef in kuhar na Izletniški kmetiji Zupančič je povedal, da je njegov poklicni cilj vedno "slediti kakovosti, ne da bi se preveč zapletali in razveseljevati ljudi", s tem, ko zanje kuha te neverjetne jedi.

Kuhati je začel, kot večina mladih Slovencev, ko je živel sam v Ljubljani, ko njegova mama, prvič, ni bila v bližini. Danes pa je to nekaj, kar se je spremenilo v njegovo strast, kar je jasno vidno medtem ko kuha.

Danes njegova družinska izletniška kmetija Zupančič, tudi eden od lokalnih BB partnerjev in dobaviteljev, vabi svoje obiskovalce, da uživajo v čudoviti naravi Bele krajine. Tam si lahko ogledajo črno človeško ribico (Proteus anguinus) in okusijo domačo hrano, sok in vino, še posebej sta zanje značilni jagnjetina in postrv na žaru. Prav tako proizvajajo naravni jabolčni sok Lamut, ki je del BIG BERRY zajtrka.

 

Najboljši recept za postrv

Za svojo posebno jed, ki je razveselila čisto vse, je Rihard izbral svežo postrv iz svoje kmetije in jo pripravil na žar plošči z drugo partnerjevo sestavino - Zlatim Gheejem.

Zakaj postrv?

Postrv je vlažna riba z neverjetno okusom. Kategorizirana je kot mastna riba in ima kot taka številne koristi za zdravje, vključno z veliko količino omega-3 maščob. Priprava rib z maslom (Zlati Ghee) in oljčnim oljem ne samo doda okus ampak tudi pomaga ohranjati ribe bolj vlažne. Pečenje na žaru ali v pečici celotne ribe ni težko. Koža je sočna, priprava ribe s kostmi pa še poudari okus mesa – dobro kuhana riba bo sama padla s kosti.

Predlagamo vam, da tudi sami poskusite njegov odličen a vendar preprost recept za postrv na žaru.

 Oglejte si tudi video o Rihardu in kako je pripravil to neverjetno jed.

 

BIG BERRY izkušnja

Med kuhanjem, ki je potekalo na terasi BIG BERRY recepcije ob reki Kolpi, so gostje in ekipa uživali v naravi, medtem ko so pili sok Lamut in Malnarič vino.

Rihard je izvedel tudi eno najbolj zabavnih iger "Preizkus za kuharja".

LeGhee je bil prvi izdelek, ki ga je uganil. Drugi, ki je ljudje okoli in celo Rihard nasmejal, pa je bil sok Lamut, ki ga proizvaja ravno njegova kmetija: "Hmmm ... okus je zelo znan", je dejal. Po tem pa dodal: »Sok je narejen z najrazličnejšimi pomarančami, ki rastejo v Beli krajini. To je Lamut in to najboljši". Pivo Vizir je bil zadnji izdelek, ki ga je mogel preizkusiti in ki ga je prav tako prepoznal.

 

Mi že komaj čakamo, da ponovno poskusimo njegovo postrv.